2010. november 5., péntek

KÁVÉ – Barát vagy ellenség?!


Kaptam egy érdekes hírlevelet egy másik MLM cégtől aki a hagyományos kávézás hátrányait felhasználva ajánlja alternatívaként saját termékét a palettájukról! Mivel sok igazság van benne -  hisz a hagyományos kávézás, főleg a főzött kávé sok veszélyt hordoz - érdemes elolvasni.
A DXN ganoderma kávéi ezeket a veszélyeket nem hordozzák sőt a kávét a legfrissítőbb egészséges itallá teszik! Természetesen szükség van mellette az életfolyamatokhoz más folyadékra is , legfőképpen legalább 2 liter tiszta ha lehet tisztított vízre ami lehet tea formájában, vagy egy Cordypine Vinaigrette Noni juice mix formájában is!

A HÍRLEVELÜK:

„Fáradt vagyok… Állandóan fáradt vagyok… És annyi dolgom van, egyszerűen nincs hozzá erőm…”
 A mai embernek annyi mindent kell egy napjába bezsúfolnia, hogy az szinte már kivitelezhetetlen 24 óra leforgása alatt. Munka, túlóra, család, gyerekek, bevásárlás, házimunka, pasizás/csajozás, szórakozás, tanulás, barátok, tévézés, mozgás, szex, evés, alvás, Internet… …és egyszerűen csak azt érezzük, hogy nincs rá idő… Este fáradtan rogyunk a fotelbe, azt érezve, hogy a felét sem végeztük el annak, amit feltétlenül el akartunk végezni. Napközben ólmos fáradtsággal küzdve kapunk egyik dolog után a másikhoz. És ami a legszomorúbb: reggel hullafáradtan kelünk ki az ágyból, hogy nekikezdjünk a körforgásnak…

Nincs energiánk. Fáradtak vagyunk.
De nem lehet egy életet így leélni.

Nézzük meg, van-e megoldás.

1. A KÁVÉ
A leggyakoribb próbálkozás, hogy kávét vagy különböző energiaitalokat fogyasztunk azért, hogy felvegyük a ritmust. De van egy nagyon komoly veszély, amelyet csak kevesen tudnak – ám de sokan érzik a hatását:

A kávé és egyéb szintetikus energiaitalok nem adnak többlet energiát. Az egyetlen dolog, amit tesznek, hogy a velünk született, „ősi” energiakészletünket, amely genetikusan meghatározott, egy rövidebb időre felpörgetik. Majd kell a következő löket, amikor kimegy a hatás, mert még fáradtabbak vagyunk. Ha logikusan belegondolunk, nem is csoda. Mitől lenne több energiánk? A rendszeres kávé és szintetikus energiaital fogyasztással egyetlen egy dolgot érünk el: a genetikusan adott energiamennyiségünket sokkal hamarabb „kipörgetjük”, így kizsákmányoljuk a szervezetünket, és megrövidítjük az amúgy is gyorsan elillanó életünket…
Továbbá:
Az eddig napvilágot látott kutatások arról árulkodnak, hogy nagyobb mennyiségű kávé elfogyasztása a szérumkoleszterin-szint emelkedésével jár együtt, így növeli a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát. Mivel ez a tulajdonsága nem koffeintartalmának, hanem két, a főzés közben kioldódó vegyületnek (kafesztol és kaveol) köszönhető, az instant fajtákra, valamint az egyéb koffeines italokra ez a hatás nem jellemző

A kávéban lévő savak ugyancsak veszélyeket rejtenek: növelik a gyomorfekély kialakulásának kockázatát, ezért az éhgyomorra felhörpintett forró ital igen súlyos következményekkel járhat. Egyes kutatások alapján bizonyos rákfajták (pl. hólyagrák, hasnyálmirigyrák) kialakulása is összefüggésbe hozható a kávé fogyasztásával.
A kávéfogyasztás nagymértékben hozzájárul a csontvesztéshez (csontritkulás), valamint növeli a káros koleszterin szintet.
„A sima kávé egyáltalán semmiféle egészséget támogató tulajdonsággal nem rendelkezik. Sajnos, azt kell megállapítani róla, hogy napi két csésze fogyasztásával gyakorlatilag a szívizom gyulladását keltő anyagokat tartalmaz – ezt görög kutatók publikálták. Mi mértük azt, hogy rákkeltő hatással rendelkezik, tehát azokat a géneket, amelyek a ráksejtek fejlődéséért felelősek, azokat munkára készteti. És ettől sokkal szomorúbb hírem van, ez a legutolsó vizsgálatunk, ezelőtt egy hónappal fejeződött be: csökkenti a szervezetünkben az őssejt-számot.” /Szabó László feltaláló/

Azoknál, akik több mint 3 csészével fogyasztanak el naponta, megnő a hallucináció veszélye, ami balesetekhez vezethet – vélik a nagy-britanniai Durham Egyetem tudósai. A túlzott kávéfogyasztás hatására olyan hangokat hallunk, képeket látunk, amelyek a valóságban nem fordulnak elő.
A kávé tehát nem jelenthet megoldást, sőt, komoly veszélyt jelentenek ránk és gyerekeinkre.”
T.Nóra

Eddig a hírlevél ami szerint természetesen az ő termékük a legjobb megoldás fáradtságra!

Nézzük tovább mit is olvashatunk még a kávéról egyes helyeken?

Kávé: áldás vagy méreg?
Néhány érdekes adat és tény a hagyományos kávé hatásáról , előnyeiről és hátrányairól!
A koffein hihetetlen népszerűsége elsősorban az emberek megváltozott életritmusának, a „non-stop” aktivitást követelő modern életmódnak köszönhető. Sokan el sem tudnák képzelni napjainkat egy-egy adag kávé vagy capuccino nélkül, sőt, a koncentráció javítása érdekében egyesek napi 5-10 csészével is megisznak. Az előnyök és hátrányok tekintetében a vélemények megoszlanak: míg egyesek kifejezetten károsnak tartják, mások semmilyen egészségügyi kockázatot nem látnak serkentő hatásában.

Elbutít a kávé?

A szenvedélyes kávéfogyasztók rendre arról számolnak be, hogy a reggeli „észkapcsoló” ital előtt egyszerűen képtelenek gondolkodni. Való igaz, hogy már felhörpintése után néhány perccel az agyi aktivitás élénkülésével – az agyi látó- és hallóközpont tevékenységének fokozódásával – számolhatunk, ám ez nem feltétlenül jelent előnyt.
A vizsgálatok azt bizonyítják, hogy a rendszeresen nagyobb mennyiségű kávét fogyasztók a reggeli koffeinadag után közel azonos mértékű agyi aktivitást mutatnak, mint a kávét csak ritkán ivók, koffein bevitele nélkül.
A rendszeres, nagyobb dózisban történő fogyasztás következtében tehát kialakul egyfajta „függőség”, melynek nyomán a forró ital hirtelen, lökésszerűen felszívódó koffeinje már elengedhetetlen lesz a normális agyműködéshez.

A kávé hangulatjavító, fáradtságérzetet csökkentő, munkabírást, koncentrációs képességet, valamint aktivitást növelő hatásai már elfogyasztása után néhány perccel jelentkeznek, és fél-egy órán belül érik el a maximumot. Bár ez a „doppingszer” valóban bizonyított (Amerikában pl. az emberek 90%-a fogyaszt kávét) számolnunk kell esetleges káros hatásaival is.

Kávéfajták – Olcsó kávénak nem csak a leve híg!?
A kávécserjének két alapvető fajtáját ismerjük, az arabika (latin nevén Coffea arabica) és a robuszta (Coffea canephora) típust. A – nemritkán üzleti megfontolásokból is sulykolt – általános vélekedés szerint az egyébként termesztési környezetére kényesebb és érzékenyebb arabika íze jobb, ugyanakkor a robuszta koffeintartalma körülbelül másfélszerese az arabikáénak. A robuszta kevésbé érzékeny a környezetére és termesztésének körülményeire, így olcsóbban állítható elő, ennek ellenére a világ kávétermésének kétharmadát az arabika fajták adják. Az olcsóbb robuszta egyeduralkodórobuszta jobb minőségű képviselőinek ne lenne helye az eszpresszóban.
Az élelmiszerboltok kínálatában található olcsóbb kávék tehát kizárólag gyenge minőségű robusztából készülnek, minél olcsóbbak, annál gyengébb minőségű kávéból. A darált változatoknál még azt sem tudhatjuk, hogy kávén kívül mi van a keverékben, egyes gyártók ugyanis előszeretettel „dúsítják” a kávét szójababbal vagy cikóriával, rosszabb esetben szintetikus elemekkel. Egyes források szerint a kávé árát az is csökkentheti ha Afrika oly szegény részeiről származik ahol nincs pénz bio gazdálkodásra, korszerű rovarirtásra így vannak helyek ahol még mindig a legolcsóbb de legmérgezőbb DDT rovarlőszert használják így olcsóbb az előállítás költsége!. A kínai és hasonló piacokon kapható ismeretlen eredetű kávécsomagokra ez fokozottan igaz, úgyhogy dacára a nyilván kedvező áruknak, saját egészsége megóvása érdekében mindenkit lebeszélünk az ilyen kávék vásárlásáról.
Gondolom mindenki tisztában van vele, hogy mekkora különbség van kávé és kávé között, és hogy az árbeli különbség nem a kereskedők pénzéhségét tükrözi, hanem egy valós érezhető különbséget a finoman kezelt és minőségi arabica kávé, és az igénytelenebb robusta kávé között!

Nem minden arabica kávé minőségi
A hazai vásárlók közül sokan gondolják úgy, hogyha a kávé csomagolásán feltüntetik a száz százalék arabica jelölést, akkor ettől a zacskó minőségi kávét tartalmaz. Ez azonban nem feltétlenül van így, hiszen az igényekkel párhuzamosan megjelentek az olcsó, de rossz minőségű áruk.
Reagálva az emelkedő vásárlói elvárásokra, hazánkban is megjelentek az élelmiszerboltokban a száz százalék arabica felirattal árult, jellemzően ezerötszáz és kétezer forint/kg közötti áron kapható gyenge minőségű szemes- és darált kávék. A többnyire diszkont láncokban, szuper- és hipermarketekben kapható, „névtelen”, illetve nem ismert gyártótól származó zacskók azonban gyakran robusta szemeket is tartalmaznak.

Fontosabb, hogy ezek a termékek szinte soha nem hozzák a megfelelő szemnagyságot, minőséget és pörkölést − mondta el a Caffé Perté kereskedelmi igazgatója. Boda Andrea hozzátette, lehetséges, hogy valóban arabica fajtájú kávét kapunk, de jó eséllyel abból, ami a minőségi márkák nem voltak hajlandók átvenni. Az előre darált kávénak már az ára is gyanús, hiszen olcsóbb, mint az azonos márkájú szemes változat. 

Az arabica nem egy minőségi kategória, hanem a két, világszerte elterjedt kávéfajta - arabica és robusta - egyike. Igaz ugyan, hogy a minőségi arabica ízben, aromában felülmúlja a robustát, de ez nem jelenti azt, hogy minden arabica jó, illetve hogy robustából ne lehetne kellemes kávét készíteni. Ha valaki valóban minőségi kávéra vágyik, és azt otthonában szeretné elkészíteni - zárja figyelmeztetését Boda Andrea - akkor vagy ismert márkát válasszon, vagy kávékimérésekből, szakboltokból szerezze be azt.


Magyarországon az élelmiszerboltokban árult kávék zöme az olcsóbb, durvább ízű robusta fajtából készül. A drágább arabica ízben, aromában felülmúlja a robustát, míg koffeintartalma csak fele-harmada annak. A trópusokon, ezer-kétezer méteres magasságban, vulkanikus hegyoldalakon növő arabica szemek kevesebb savat is tartalmaznak a robustánál, utóízük hosszan érezhető, karamelles. Természetesen a jó kávéhoz az alapanyagon túl megfelelő pörkölésre és a frissességre, illetve hozzáértő elkészítésre is szükség van.

DXN – ganodermakávé – egy csészényi wellness!
Ha nem akar lemondani a kávézás öröméről, de az egészségére is szeretne odafigyelni, a megoldást itt találja. Igyon jótékony hatású ganodermás kávét, próbálja ki a DXN termékeit és élvezze a különbséget!

A Brazíliából származó kiváló minőségű Arabica kávéhoz ganodermakivonatot kevernek (ezért kizárólag instant kiszerelésben kaphatók), így egy olyan élvezeti cikk válik elérhetővé, mely a ganoderma gomba jótékony hatásának köszönhetően nem csak ízében, hanem a szervezetre gyakorolt pozitív tulajdonságaiban is egyedi.

A DXN ganoderma kávé semlegesíti a szervezet által felhalmozott savakat, fogyasztásával megszüntethető a gyomorégés. Rendszeres és kizárólagos (Ha szeretné megtapasztalni a valós hatását ne fogyasszon mellette más kávét!) fogyasztásával csökkenthető vagy akár növelhető a vérnyomás értéke. Magas vérnyomás problémával küzdők is fogyaszthatják.

A ganoderma gomba (más néven pecsétviaszgomba) közel 200, az egészségünket támogató tápanyagot tartalmaz. A legfontosabb ezek közüla szerves germánium, ami egyike a természetben található leggyógyítóbb hatóanyagoknak. A ganoderma gomba, egy olyan gyógynövény, melynek nincs mellékhatása még hosszú távú használat után sem. Javítja a szervezet általános állapotát, öngyógyító képességét.

Az emberek hajlamosak elfelejteni bevenni a napi vitamin adagjukat vagy éppen anyagi lehetőségük híján lemondani a megszokott étrend-kiegészítőjükről.

Hallott már olyan esetről, hogy valaki elfelejtette meginni a reggeli kávéját?

A DXN részéről egy óriási ötlet volt, hogy egy olyan napi fogyasztási (élvezeti) cikkhez keverte hozzá a szervezetünk számára oly fontos alkotóelemeket tartalmazó ganoderma gombát, mely biztosan nem fog kimaradni a mindennapi életünkből.
A DXN a világ legnagyobb ganoderma kávét gyártó vállalata.Termékeit 100 országban, több mint 5 millió törzsvásárló és környezete fogyasztja nap, mint nap.
A DXN ganoderma tartalmú kávéi nem tartalmaznak mesterséges színezéket, tartósítószert és ízfokozókat.
A DXN által gyártott kávék közül jelenleg három féle kerül forgalomba Magyarországon.


Mitől más a DXN kávé?

Modern életünkben főleg a javarészt húsfélékre épülő étrendünk vezet a
szervezet elsavasodásához.
A stresszes életvitel és a mozgáshiány gyakran vérkeringési zavarokhoz vezet. 
A DXN kávékat ganoderma kivonattal keverik az egészségesebb hatások elérése érdekében:

1.      A DXN kávé megszünteti a szövetek elsavasodását.
2.      Élénkíti a vérkeringést.
3.      Stimulálja az immunrendszert.
4.      Antioxidánsokat tartalmaz.
5.      Hangulatjavító hatása van.
6.      Emeli az energiaszintet.
7.      Csökkenti a fáradtságérzést.


"Egy csésze DXN kávé naponta és nem lesz szüksége orvosra!"


És akkor most nézzük az árat, amit kifogást kereső emberek 
szeretnek megtámadni, azok akik csak néznek de sosem látnak!


Drága lenne a DXN kávé?

Szerintem nem, inkább így fogalmazhatnék!
Idáig nem  adott  ki  ennyi  pénzt a kávéra!
De még ez sem igaz, ha jól átgondolja és összeadja  az automatákba dobott pénzeket!
Olyan jó magyaros gondolkodás miatt, azonban mindig vannak, akik tudják a tutit, és
mindenről meg van a maguk véleménye. Előttük nincs különbség!
Számukra mindegy, hogy egy szörp csak 
gyümölcs ízű szintetikus lötty vagy valódi gyümölcsszörp! Csak olcsó legyen!
Számukra megfelel a  gyümölcs szörp gyümölcs nélkül, a csokoládé kakaó nélkül, a vitamintabletta
vitamin nélkül! 
De sorolhatnám az íz fokozókon, szintetikus színezékeken és más adalék
anyagokon felépülő élelmiszeripar 
termékcsodáit melyeknek összetétele és eredete gyakran kinyomozhatatlan!

NOS VALÓBAN VAN OLCSÓBB KÁVÉ A KINAI PIACON!
/ Ahogy van 60Ft os tábla csoki meg van 600Ft-os is ! /
Hogy mit tartalmaz azt nem tudni, de barna és rá van írva , hogy kávé ezért aztán sokan elhiszik,
 hogy valóban 
az! Aztán jön a gyomorégés, az émelygés, a rossz közérzet a rossz alvás, hogy más
 mellékhatásról ne is
 beszéljünk!

DE NÉZZÜK A DXN KÁVÉKAT!
Mivel egy tasak legalább 2 adag elkészítéséhez elegendő , így törzsvásárlói áron 1 fekete kávé 85Ft  a 
3in1 kávék 95 Ft vásárolhatóak meg a webáruházban, ha az egyszeri 5000Ft regisztrációs díjat befizeti !

Természetesen azt tudnia kell, hogy az igazi élettani hatásokat és az érezhető különbséget csak
 akkor tudja megtapasztalni, ha abbahagyja a hagyományos savasító kávék fogyasztását  és legalább
egy 
teljes doboz ganodermakávét megiszik! Az esetek 90%-ban a tapasztalatok alapján a váltás tartós marad !

Hogy miért?

- A ganoderma megszünteti a koffein káros hatásait, s a magasabb minőségű arabica fajták 
 /mint pld a DXN kávéi / koffeintartalma eleve alacsonyabb, mint a robustáé, így kisebb a veszélye a 
 túladagolásnak!
- A koffeinnel ellentétben a ganodermakávé hatása nem hirtelen feldob és utána gyorsan elmúlik, s így   
  hamarosan újabb kávé után vágyik az ember , hanem hosszantartó frissességet biztosít, 
így gyakran -  2 -  3 kávét is kivált a fogyasztása!
-  A prémium íz világú kávék az egész család számára nagyszerű pillanatokat és kellemes együttlétet
 teremtenek egy-egy hidegebb téli estén de bármikor az év során is!
-  A ganodermakávé nem égeti a gyomrot, segít a reflux ellen is, mivel lúgosító hatású!
- A ganoderma tartalom segít a méregtelenítésben, a vérerek karbantartásában így a vérnyomás 
szabályozásában, nyugtató és alvást segítő hatású és segíti az emésztést !

Miért a legolcsóbb kávé a DXN kávé?

1. Elosztva - szorozva a 85-95Ft törzsvásárlói ár alapjában véve se luxus kiadás, többet dobunk be a 
legolcsóbb automatába is egy kis forró barna léért!
2. Ha ebből az árból levonjuk a kapszulányi ganoderma tartalom árát akkor máris 40-60Ft-nál tartunk!
3. Ha hozzáadjuk a megváltozott életminőséget, a fittebb ébrenlétet és a nyugodtabb alvást, a rendeződő
 vérnyomást, csökkenthető gyógyszerkiadásokat, s az esetleges kevesebb  betegállományt, munkából
 kiesést akkor már plusz érteket kaptunk!
4. Mivel a kávé hatása nem olyan mint a normál kávéé, hogy hirtelen feldob s utána hamar kívánja a 
 másikat, hanem hosszantartó frissességet biztosít, így sokaknál a napi 5-6 kávé lecsökkent 3-4-re!
 Ez is spórolás megint!
5. Ha valaki pedig elkezdi ajánlani a termékeket másoknak és felépül egy kisebb fogyasztói csoport 
 alatta, akkor pedig annyi jutalékot kaphat , hogy havi vásárlásai már ingyenesek lesznek, sőt  ha jól 
dolgozik akkor sok pénzt is kereshet!

EZEK UTÁN FELTEHETJÜK MAGUNKNAK A KÉRDÉST: VAN OLCSÓBB MINT A DXN KÁVÉ?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése